@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

BS Centar

  /  Uncategorized   /  5 razloga zašto treba da imate kuhinju po meri

5 razloga zašto treba da imate kuhinju po meri

Bilo da renovirate vašu kuhinju ili ste u procesu opremanja novog stana, jedna od najbitnijih dilema je da li se odlučiti za gotovu kuhinju ili kuhinju po meri. Bez obzira što je kuhinja u većini slučajeva najmanja prostorija u kući ili stanu, kada se govori o ulaganju reč je o prilično velikoj investiciji. Farbanje ili kupovina novih kuhinjskih elemenata možda izgleda kao dobra ideja, ali dugoročno ne predstavlja najbolji izbor koji vam stoji na raspolaganju. Ukoliko želite da što bolje i kvalitetnije iskoristite prostor koji je namenjen za kuhinju, ali i novac koji ste planirali da uložite, onda su verovatno najbolje rešenje za vas kuhinje po meri. U ovom tekstu vam predstavljamo 5 razloga koje izdvajaju kuhinje po meri od gotovih, standardnih kuhinja.

Neograničen izbor dizajna i stilova

Ono što na prvom mestu izdvaja kuhinje po meri od gotovih kuhinja je svakako unikatnost i estetska jedinstvenost. Veoma primetna razlika između gotovih kuhinja i kuhinje po meri je mogućnost sitnih intervencija u toku izrade i neograničen broj opcija i izbora koje su na raspolaganju. Kuhinja koja nije rađena po meri kupca obično dolazi u svega nekoliko vrlo jednostavnih izbora u bojama i stilovima, jer su većina kompanija koje nude gotove kuhinje veliki proizvodni pogoni koji teže da proizvodnja i izrada ide brzo i jednostavno u cilju maksimizovanja prihoda. Sa druge strane, ako se odlučite za kuhinju po meri, možete birati od bezbroj vrsta dizajna i stilova i boja, pa ih i kombinovati, na kraju krajeva, po vašem ukusu i tako stvoriti nešto što je vaše u pravom smislu te reči.

Visok kvalitet izrade

Kuhinja je jedna od najposećenijih prostorija u svakom domu, pa je, iz tog razloga, poželjno da bude trajna i izdržljiva da bi izbegla popravke i zamene što je duže moguće. Jedna od najvažnijih preduslova je da šarke i mehanizmi koji se koriste za izradu kuhinjskih elemenata budu visokog kvaliteta, jer njihova trajnost u velikoj meri utiče i na dugotrajnost same kuhinje.

Kuhinje koje nisu rađene po meri često imaju brojne plastične komponente ili jeftine delove koji na duže vreme smanjuju trajnost i kvalitet kuhinjskih elemenata. Proizvođač kuhinja po meri će, sa druge strane, obratiti naročitu pažnju na korišćenje delova i elemenata koji po svom kvalitetu i stilu savršeno odgovaraju vašim potrebama. Ako planirate da koristite drvo za vašu kuhinju po meri, to drvo će biti pažljivo selektovano i ručno izrađivano u cilju jednoobraznosti i poklapanju šara i boja. Međutim, puno drvo se ređe koristi za izradu kuhinja po meri. Najčešći materijal je medijapan ili univer za frontove, dok se za radne površine koriste kompozitni materijali ili prirodni kamen, zbog izdržljivosti.

Fleksibilnost u pogledu veličine

Kuhinje po meri se mogu prilagoditi svakoj veličini kuhinje zavisno od vaših potreba i namera, pa ih to čini mnogo fleksibilnijim od standardnih fabričkih kuhinja. Možete ih ugraditi u svaku širinu, dužinu i visinu u cilju poboljšavanja vašeg životnog prostora i povećanja vrednosti vašeg doma. Kuhinjski elementi koji se izrađuju po dimenzijama postojećeg prostora ne ostavljaju mogućnost da neki deo prostora ostane neiskorišćen. Sa kuhinjom po meri se, na taj način, dobija više funkcionalnog prostora koji se kasnije može iskoristiti na razne načine da bi pružio još veći estetski dojam vašoj kuhinji.

Ušteda prostora i novca

Ugradnjom kuhinje po meri uštedećete i prostor i novac, jer one pružaju maksimalno iskorišćenje prostora, a daleko su ekonomičnije od gotovih kuhinja. Sa gotovim kuhinjama, moraćete da brinete o održavanju i zameni posle nekoliko godina upotrebe što će predstavljati dodatne troškove, dok se kuhinje po meri rade u cilju dugotrajnosti i ne morate konstantno ulagati u njihovo održavanje. Takođe, sa kuhinjama po meri ne postoji opasnost da se ne uklopi u razmere prostorije kao kod gotovih kuhinja, i problemi i troškovi koji prate taj problem kao što su angažovanje majstora da gotove kuhinjske elemente prilagode postojećem prostoru ili, čak, da se neki elementi ne mogu korstiti jer ne odgovaraju merama.

Veća vrednost na tržištu

U slučaju da se nekad odlučite za prodaju nekretnine, želećete više primamljivih i unikatnih stvari koje će privući što više kupaca. Gotove kuhinje neće nikog oboriti sa nogu, ali zato kuhinje po meri često budu odlučujuća stvar kod kupaca. Zato je kuhinja po meri jedna od investicija koja se može isplatiti ne samo svojim superiornijim kvalitetima nad gotovim kuhinjama, već i finansijski, jer nikada ne gubi estetsku i tržišnu vrednost.