@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

Uređenje stana – Zemun

  /  Uređenje stana – Zemun

STAN U ZEMUNU

Datum: Novembar 2017.
Lokacija: Zemun
Klijent: Privatno lice
Usluga: Dizajn enterijera, nameštaj po meri 

Balans između želja klijenta i mogućnosti prostora

Najvažnija stvar pri uređenju svakoga stana ili kuće je uskladiti funkcionalnost sa željenim dizajnom. Ideje i zamisli klijenata za dizajn enterijera njihovog privatnog prostora su uvek najveći prioritet, ali je ponekad potrebno napraviti pravi balans između želja klijenata i mogućnosti, i od prostora izvući maksimum kako bi i funkcionalnost i estetika bili na najvišem mogućem nivou.

Stan u zgradi koja je spomenik kulture

U dogovoru sa investitorom započeta je totalna rekonstrukcija i adaptacija stana u Zemunu, a izvođenje radova je počelo u decembru 2017. godine. Završetak građevinskih radova planiran je za maj 2018, dok je rok za završetak celog stana avgust 2018. Kada smo prvi put došli, zatekli smo stan u prilično lošem stanju, jer je ovaj salonac bio vrlo zapušten. S obzirom da je to staro jezgro Zemuna, zgrada i njena prednja fasada su zaštićeni kao spomenik kulture, što znači da nismo smeli da menjamo prozore sa prednje strane nego smo uradili reparaciju postojećih prozora, postavili termo i zvučno izolovana stakla i promenili dotrajale daščice.

Radovi su u toku

Želja investitora je bila da zadržimo izgled postojećih vrata, da maksimalno sačuvamo visinu tako da je plafon spušten samo 15 cm kako bi se kompletne instalacije provukle kroz plafon i dobijena je nova visina od 360 cm. Postojeće zidove smo srušili i obezbedili ih čeličnim gredama, a kompletan pod smo podigli, pri čemu smo otkrili da se ispod parketa nalazi zemlja. Tu zemlju smo izbacili i izlivamo košuljicu na koju ćemo postaviti gotov parket (brodski pod) koji je u završnoj obradi beljeni hrast.

Interesantno je to što nijedan novi zid nećemo zidati nego postavljamo gipsane zidove na način po kojem to izvode u Parizu. Naime, investitor trenutno živi u Parizu i tamo se bavi izvođenjem radova tako da nam je mnogo pomogao i naučio nas novim i bržim načinima izvođenja. Takođe je dogovoreno da kompletan nameštaj po meri bude izrađen u kombinaciji masiva, furniranog i bojenog medijapana.

 

Sviđa vam se projekat? Zapratite nas na Facebook-u za ostale projekte iz našeg portfolia za uredjenje stana, dizajn enterijera, kuhinje po meri i nameštaj po meri.

Date