• Telefon: (060) 7066 603
  • E-mail: office@bscentar.com
  • Radno vreme: 08:00-18:00

Dizajn enterijera za stan u Cerskoj

Stan u Cerskoj

DatumOktobar 2017.
LokacijaBeograd
KlijentPrivatno lice
UslugaUredjenje enterijera

 
Nikad dosta prostora

U današnje vreme, prostor predstavlja najveći luksuz i, bez obzira na njegovu stvarnu površinu, uvek nam izgleda kao da ga nikada zapravo nije dovoljno. Međutim, ako se svaki deo tog prostora mudro iskoristi, on može postati naša oaza mira i savršeno mesto za život i odmor.

Velika većina nas ne živi u prostranim kućama i vilama u kojima postoji čak i višak prostora, već u stanovima manje ili veće površine. Jedan od glavnih razloga za to je skup životni prostor u velikim gradovima koji je primorao stanovnike da se sele u manje i fleksibilnije stanove, a dizajnere enterijera i arhitekte da smišljaju najrazličitije načine kako bi na najbolji način iskoristili svaki centimetar prostora, od poda do plafona. Bez obzira kolika je kvadratura stana, porodica sa više članova će, sa prostorom koji ima, morati da se dovija i pronalazi kreativne načine da napravi što bolji i funkcionalniji životni prostor.

Dom u Cerskoj ulici na Vračaru

Za ovaj projekat, stan od 93m2 sa terasom u Cerskoj ulici u Beogradu, želja klijenta je bila da se za četvoročlanu porodicu stvori topao dom u nežnim tonovima. Stan je kupljen u izgradnji, tako da smo imali mogućnost da prepravljamo projekat tokom izvođenja, ali i da učestvujemo u samoj gradnji. Sa druge strane, imali smo težak zadatak da od četvorosobnog stana napravimo petosoban, kako bismo dodali i prostor za radnu sobu. Stan je tako koncipiran da smo dobili master sobu sa garderoberom, kupatilo za roditelje i spavaći blok za decu. Na kraju smo uspeli da dobijemo malu radnu sobu i još jedno kupatilo čime smo maksimalno iskoristili kapacitete postojećeg prostora.

Osmišljavanje prostora

Kao što možemo videti i na ovom primeru, kod relativno malih stanova koji su karakteristični za velike urbane sredine je mnogo bitnije kako ćete ga osmisliti i šta ćete uraditi sa prostorom koji vam je na raspolaganju, nego koliku površinu on zauzima. Zato je, za ovako ozbiljne projekte, najpreporučljivije obratiti se profesionalcu, arhitekti ili dizajneru enterijera, kako biste izbegli naknadne probleme i dobili maksimalno funkcionalan životni prostor.

 

Sviđa vam se projekat? Zapratite nas na Facebook-u za ostale projekte iz našeg portfolia za uredjenje stana, dizajn enterijera, kuhinje po meri i nameštaj po meri.

 

Share: